Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

Dagbesteding en kinderopvang

Ook met de dagbesteding en kinderopvang werken we volgens de Neuroblend Methode. In een fijne, veilige en gestructureerde setting bieden we een zinvolle dagbesteding. We houden daarbij rekening met wat jij nodig hebt en waar jij gelukkig van wordt. We bieden ontwikkelings en belevingsgerichte gerichte activiteiten zoals onze zorgklas, met een stukje onderwijs op maat, de tovertafel, snoezelen en het verzorgen van onze dieren.

Uniek

Wij gaan ervan uit dat iedereen uniek en bijzonder is, daarom stellen we speciaal voor jou een maatwerkprogramma op, zodat jij je optimaal kan ontwikkelen aan de hand van jouw persoonlijke hulpvraag en doelstellingen. We houden van mensen, niet van hokjes en labels.

Ontwikkelingsgericht

We leggen jouw ontwikkelingen vast in het Neuroblend Groei Plan. We rapporteren dagelijks en evalueren elke vier maanden hoe de afgelopen periode is verlopen.

Proces

We werken planmatig, procesmatig en doelgericht, maar vooral met liefde, aan jouw welbevinden

Kwaliteit en aandacht

We behandelen en begeleiden individueel of in een kleine groep van maximaal 4 kinderen, afhankelijk van je indicatie en beschikking.

Team

Ons multidisciplinaire team werkt samen aan jouw vooruitgang in een kwalitatief hoogstaande, fijne en veilige  setting

Zorgsoorten en financiering

De twee meest voorkomende soorten zorg zijn de Jeugdwet en de Wet Langdurige Zorg (WLZ)

Jeugdwet

Bij financiering vanuit de Jeugdwet kan er sprake zijn van een maatwerkovereenkomst met je gemeente of betaling vanuit het PGB.
Vanuit de Jeugdwet kan er behandeling en begeleiding en dagbesteding worden afgenomen.

WLZ

Vanuit de WLZ kan er een zorgovereenkomst worden afgesloten voor persoonlijke verzorging, individuele begeleiding en begeleiding groep of dagbesteding.
In de WLZ wordt er onderscheidt gemaakt tussen behandeling en begeleiding, afhankelijk van je indicatie en beschikking gelden er verschillende regels. Behandeling mag alleen als er sprake is van specifieke paramedische zorg.
We bespreken graag wat voor jou van toepassing is tijdens een belafspraak of via de mail.

Snoezelen en Tovertafel

Onze prachtige Snoezelruimte en Tovertafel zijn ook te boeken voor speciale arrangementen zoals individueel snoezelen met een begeleider of een verjaardagsfeestje met maximaal 4 personen. Mail ons voor de tarieven en voorwaarden!

Aanmelden voor screening

“Eindelijk begrip waar we in zijn beland en wat we zo graag weer willen terug winnen. Voor mij was het bevestiging van wat ik intuïtief wist dat nog kon. Maar dochter moest het doen”.

Kim van Waardenburg