Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

Dagbesteding en kinderopvang

Ook met de dagbesteding en kinderopvang werken we volgens de Neuroblend Methode. In een fijne, veilige en gestructureerde setting bieden we een zinvolle dagbesteding voor kinderen met bijvoorbeeld NAH of aangeboren hersenletsel, cerebrale parese, Syndroom van Down of aan Autisme verwante stoornissen. Maar ook kinderen met een ontwikkelingsachterstand, hersenschudding of hersenkneuzing zijn bij ons welkom. We houden daarbij rekening met wat jouw kinderen nodig hebben en waar jullie gelukkig van worden. We bieden ontwikkelings- en belevingsgerichte gerichte activiteiten zoals onze in zorgklas, met een stukje onderwijs op maat, de tovertafel, snoezelen en het verzorgen van onze dieren op onze zorgboerderij.

Uniek

Wij gaan ervan uit dat iedereen uniek en bijzonder is, daarom stellen we speciaal voor jouw kind een maatwerkprogramma op met persoonlijke begeleiding. Dit programma kan bijvoorbeeld bestaan uit behandeling, therapie, neurorevalidatie, reflexintegratie of revalidatie.  Zodat jouw kind zich optimaal kan ontwikkelen aan de hand van zijn/haar persoonlijke hulpvraag en doelstellingen. We houden van mensen, niet van hokjes en labels.

Ontwikkelingsgerichte dagbesteding en kinderopvang

We leggen de ontwikkelingen van jouw kind vast in het Neuroblend Groei Plan. We rapporteren hier dagelijks over en evalueren elke vier maanden hoe de afgelopen periode is verlopen. Hoe heeft je kind het ervaren? Welke behandeling heeft welke effecten gehad? Hoe loopt de revalidatie?

Proces

We werken planmatig, procesmatig en doelgericht, maar vooral met liefde, aan jouw welbevinden

Kwaliteit en aandacht

We behandelen en begeleiden individueel of in een kleine groep van maximaal 4 kinderen, afhankelijk van je indicatie en beschikking.

Team

Ons multidisciplinaire team werkt samen aan jouw vooruitgang in een kwalitatief hoogstaande, fijne en veilige  setting

Zorgsoorten en financiering

De twee meest voorkomende soorten zorg zijn de Jeugdwet en de Wet Langdurige Zorg (WLZ)

Jeugdwet

Bij financiering vanuit de Jeugdwet kan er sprake zijn van een maatwerkovereenkomst met je gemeente of betaling vanuit het Persoonsgebonden budget.
Vanuit de Jeugdwet kan er behandeling en begeleiding en dagbesteding of kinderopvang worden afgenomen.

WLZ

Vanuit de WLZ kan er een zorgovereenkomst worden afgesloten voor persoonlijke verzorging, individuele begeleiding en begeleiding groep of dagbesteding.
In de WLZ wordt er onderscheidt gemaakt tussen behandeling en begeleiding, afhankelijk van je indicatie en beschikking gelden er verschillende regels. Behandeling mag alleen als er sprake is van specifieke paramedische zorg.
We bespreken graag wat voor jou van toepassing is tijdens een belafspraak of via de mail.

Snoezelen en Tovertafel

Onze prachtige Snoezelruimte en Tovertafel zijn ook te boeken voor speciale arrangementen zoals individueel snoezelen met een begeleider of een verjaardagsfeestje met maximaal 4 personen. Mail ons voor de tarieven en voorwaarden!

Aanmelden voor screening

“Eindelijk begrip waar we in zijn beland en wat we zo graag weer willen terug winnen. Voor mij was het bevestiging van wat ik intuïtief wist dat nog kon. Maar dochter moest het doen”.

Kim van Waardenburg