Home
Home
Behandelmethodes bij therapiecentrum de Roode Draak

Cuevas Medek (CME)

Vorige Volgende
Cuevas Medek (CME) is een therapievorm die door de Chileen Ramon Cuevas ontwikkeld is. CME stimuleert de genetische motorische aanleg in de hersenen, namelijk het rechtop willen staan en vooruit willen komen. 

 Uitgangspunten van CME
De therapievorm heeft de volgende onderstaande karakteristieke uitgangspunten:
  • CME lokt de verschijning uit van afwezige motorische functies.
  • CME lokt de automatische reactie uit op functionele houdingsveranderingen.
  • CME stelt het lichaam bloot aan de invloed van de zwaartekracht om functionele reacties uit te lokken.
  • CME moedigt de therapeuten en ouders aan tot manuele ondersteuning aan de romp en benen in plaats van te lopen met hulp aan armen en/of rollator.
 
Rekken van verkorte spiergroepen
Het rekken van de verkorte spiergroepen zit verwerkt in de oefeningen binnen CME. Alleen functioneel rekken is zinvol binnen de CME-gedachte. Hypertonie en/of spasticiteit in de benen is geen reden om staan of lopen te vermijden.
 
Functionele oefeningen met behulp van zwaartekracht
De therapie bestaat uit een scala aan functionele oefeningen, waarbij de therapeut steeds gebruik maakt van de zwaartekracht met als doel de hersenen uit te lokken tot een reactie, in plaats van ondersteuning te bieden door bijvoorbeeld spalken of korsetten.  Als het lichaam niet de juiste trainingsinput krijgt, maar in plaats daarvan alleen maar wordt ondersteund, kun je niet verwachten dat het lichaam romp- en hoofdstabiliteit opbouwt om vervolgens te gaan lopen.
 
Voor kinderen van 0 tot 9
CME is het meest effectief wanneer het kind tussen de vier maanden en negen jaar oud is. Bij kinderen ouder dan negen, bekijken we per kind of CME zinvol kan zijn.
Twee therapeuten van De Roode Draak zijn naar Chili afgereisd om persoonlijk van Ramon Cuevas les te krijgen in de CME-technieken.Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak

Aanmelden nieuwsbrief ZBTC