Home
Home
Behandelmethodes bij therapiecentrum de Roode Draak

De TheraSuit Methode®

Vorige Volgende

De TheraSuit Methode combineert de beste elementen van verschillende technieken en methoden en staaft op een sterk rationeel fundament, gebaseerd op de fysiologie binnen de oefentherapie.
 


TheraSuit Method® is gecreëerd door Izabela en Richard Koscielny (fysiotherapeuten en ouders van een dochter met Cerebrale Parese). Het is een zeer holistische benadering voor volwassenen en kinderen die last hebben van de gevolgen van neurologische aandoeningen zoals cerebrale parese en traumatisch hersenletsel. De TheraSuit Methode combineert de beste elementen van verschillende technieken en methoden en staaft op een sterk rationeel fundament, gebaseerd op de fysiologie binnen de oefentherapie.
 
Het belangrijkste element binnen deze methode is een specifiek, spierversterkend programma voor de deelnemer op basis van zijn/haar individuele behoeften.  De toegenomen kracht weerspiegelt in dagelijkse functionele activiteiten die meestal zullen volgen.
 
TheraSuit Methode® is gebaseerd op een intensief en specifiek trainingsprogramma. Het  integreren van (pathologische) reflexen en het creëren van nieuwe, correcte  en functionele bewegingspatronen is van groot belang.
 
TheraSuit Methode® maakt gebruik van diverse hulpmiddelen en oefeningen. Een van hen is de zachte, dynamische, proprioceptieve orthese genoemd TheraSuit®. TheraSuit® lijnt het lichaam zo goed mogelijk uit. Het verbeteren en/of herstellen van de juiste lichaamshouding speelt een cruciale rol bij het normaliseren van spierspanning en bij het herstellen van sensorische- en vestibulaire functie.
 
De Universal Exercise Unit (UEU) wordt gebruikt om de gewenste bewegingen geïsoleerd te kunnen trainen en juist die spiergroepen te versterken die verantwoordelijk zijn voor specifieke bewegingen.De UEU maakt het mogelijk om de bewegingsrange te vergroten, spieren en gewrichten te mobiliseren en functionele vaardigheden te oefenen.
 
De TheraSuit Method is een gestructureerd programma dat zorg draagt voor groei en ontwikkeling voor elkindividu.
 

 Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak

Aanmelden nieuwsbrief ZBTC