Home
Home
Cursussen Rhythmic Movement Training in 2017

Introductie Rhythmic Movement Training International

Volgende

De afgelopen jaren is Moira Dempsey naar Nederland gekomen om cursussen Rhythmic Movement Training (RMT) te geven. De volgende cursussen zijn toen gegeven: RMT 1&2, RMT 3, Face The Fear en Intensive. De cursussen worden gegeven in het Engels en gefaciliteerd door "De Roode Draak". Het is weer gelukt om Moira Dempsey naar Nederland te halen voor de cursussen Face the Fear, Making Connections en Intensive. Moira Dempsey zal komen op 5 maart tot en met 14 maart 2019. Verdere informatie zal zo spoedig mogelijk volgen. 

Wat is RMT?
 
Rhytmic Movement Training International is in 2007 in Melbourne, Australië opgericht door Moira Dempsey. Voor uitgebreide informatie over RMTI verwijzen we u ook graag naar:  http://rhythmicmovement.org
Moira heeft jarenlang gedoceerd in seminars voor Brain-Gym, Touch for Health, Developmental Kinesiologie, RESET, Facial Reflex Integration en natuurlijk RMT.
Ze is een AKA geregistreerde Specialised Kinesiologie Practitioner, Professional Member of het Educational Kinesiologie Foundation/Brain Gym en Professional Member of the Australian Brain Gym Network. (link naar website Moira)
RMTI is wereldwijd vertegenwoordigd en groeiend en de resultaten van deze prachtige methode zijn overweldigend!
De Roode Draak voelt zich vereerd RMTI door Moira Dempsey aan te mogen bieden als officieel vertegenwoordiger van RMTI  in Nederland.


Wat doen Rhytmic Movements?
 
Rhythmic Movements zijn zachte wiegende reflex integrerende bewegingen die het neurale netwerk stimuleren, optimaliseren, herstellen en versterken.
 
https://youtu.be/rCssTMZ7yzY
 
Wat is reflexintegratie en waarom is dit belangrijk?
 
Beginnend in de baarmoeder vanaf de conceptie is ons lichaam volop in ontwikkeling, zo ook met primitieve reflexen die ons neurale netwerk helpen ontwikkelen. Geïntegreerde reflexen zijn de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en hiermee dus een voorwaarde voor een ieder om zijn volledig potentieel te bereiken.
Wanneer de primaire reflexen nog niet volledig zijn geïntegreerd, blijven signalen vanuit de hersenstam ervoor zorgen dat er nog steeds reflexmatige reacties optreden, ook wanneer dit niet nodig is. De onnodige reflexmatige reacties verstoren het systeem en kunnen zorgen voor beperkingen in alle gebieden zoals motoriek, houding, gedrag en leervermogen.
 
 
Wat kunnen de gevolgen zijn van niet geïntegreerde reflexen?
 
Omdat juiste integratie van primaire reflexen een voorwaarde is voor de groei en ontwikkeling van ons neurale netwerk en kunnen veel symptomen en uitdagingen zoals ADD,ADHD, autisme, ontwikkelingsachterstand, leerproblemen, dyslexie, gedragsproblemen,  etc. het gevolg zijn van niet (volledig) geïntegreerde primaire reflexen.

Wat kunnen de oorzaken zijn van niet geïntegreerde reflexen?
 
Stress van moeder en/of kind tijdens de zwangerschap, geboortetrauma zoals vroeggeboorte, keizersnede, vacuümbevalling, ingeleide bevalling, KISS syndroom,
Gebrek aan goede beweging/houding tijdens kindertijd zoals te lang in Maxi Cosi, loopwagentjes of wipstoeltjes.
Ziekte, trauma, verwondingen, chronische stress
Vergiftiging, complicaties na vaccinaties
Allergieën, voedselintolerantie, eenzijdig dieet.

Modulair opleidingstraject
 
RMTI bestaat uit verschillende opleidingsmodules waarmee je je eigen leerroute kan samenstellen.
RMTI is uitermate geschikt (maar niet beperkt tot) leerkrachten, counselors, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, artsen, chiropractors, Osteopaten, verpleegkundigen, verzorgenden etc.
 
Er zijn 3 opleidingsniveaus:
 
1.      RMTI consultant
2.      RMTI instructor
3.      RMTI observer
 
De carrièremogelijkheden en opleidingseisen binnen de RMTI  staan beschreven op: http://rhythmicmovement.org/career-paths
 
Erkende RMTI professionals hebben toegang tot de RMTi bibliotheek van training / consulting materialen, en een verwijzing en eigen pagina op onze professionele website.
Om erkend te blijven gelden de regels voor bijscholing en de betaling van de jaarlijkse licentiekosten.
Alle modules worden gedoceerd in de Engelse taal en vallen onder de regels zoals opgesteld op http://rhythmicmovement.org

 

 Praktische informatie RMT

Eerstvolgende data: 5 t/m 14 maart 2019
Locatie: Midden van het land, exacte locatie volgt nog. 
Duur: Face the Fear: 2 dagen, Making Connections: 2 dagen, Intensive: 4 dagen. 
Prijs: RMT 1&2: 709,70 RMT 3: 455,40 Face the Fear: 455,40 Intensive: 709,70
Docent(en): Moira Dempsey 
Doelgroep: Voor degenen die werken en leven met kinderen en volwassenen met uitdagingen, zoals ADD/ADHD, concentratieproblemen, autisme, hoog-gevoeligheid, hersenletsel, epilepsie. Alzheimer, Cerebrale Parese, syndroom van Down, Angelman syndroom.