Home
Home
empty

Maak zelf sondevoeding
slikproblemen sondevoeding voeding

sondevoeding2.jpg Als uw kind is aangewezen op sondevoeding, kunt u dit meestal op recept verkrijgen. Vaak kunt u deze fabriekgemaakte sondevoeding zonder problemen vervangen door zelfgemaakt eten. De website Foodfortubies.org geeft hiervoor handige tips.
Een sondevoeding-dieet wordt voorgeschreven, omdat uw kind bijvoorbeeld niet zelfstandig kan slikken. In dat geval kunt u ook zelf voeding maken dat uw kind via een sonde kan eten. Zo krijgt uw kind verse en afwisselende voeding.

Tips voor maken sondevoeding

De website FoodforTubies staat vol met handige tips om de sondevoeding hygiënisch te bereiden en te zorgen dat het geschikt is om via een sonde te laten eten. 

De Roode Draak voorstander zelfgemaakte sondevoeding

Vanuit De Roode Draak zijn we voorstander van zelfgemaakte sondevoeding, omdat het onze ervaring is dat kinderen zelfgemaakte sondevoeding beter kunnen verteren en we merken dat ze minder reflux-klachten hebben.

  Naar foodfortubies.org

Terug naar overzicht

Delen:


Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak