Home
Home
empty

Niet meer blind door het brein te ontwikkelen
blind hersenletsel neuroloog wetenschap

kind blind.jpg Wetenschapper Pawan Sinha is ervan overtuigd dat het mogelijk is om het brein ook op latere leeftijd nog te leren zien. Kinderen die blind zijn hoeven dus niet altijd blind te blijven.

De meeste neurowetenschappers gaan ervan uit dat het niet mogelijk is om je hersenen weer te leren zien, als je ouder bent dan vier of vijf jaar. Het behandelen van de problemen in de ogen - zoals staar - zou daarom geen zin hebben. Via het project Prakash heeft Sinha honderden kinderen behandeld die daarna beter zicht hadden.

Bewegend beeld nodig om te leren zien

Het idee van waaruit Sinha werkt, is dat de hersenen bewegend beeld nodig hebben om weer te leren zien. Het verwerken van dynamische informatie zou ervoor zorgen dat een mens allerlei losse deeltjes die hij waarneemt, kan samenvoegen tot een geheel en daardoor kan herkennen.

De bevindingen van Sinha betekenen niet dat elk kind weer kan gaan zien. Voorwaarde is dat het kind voor de behandeling al gevoelig is voor licht. Sinha is professor bij de afdeling Brein en cognitieve wetenschappen aan de Amerikaanse universiteit MIT.
 

 

Bekijk hier de hele TED-talk

 

Terug naar overzicht

Delen:


Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak