Home
Home
empty

Uitleg over Ulzibat-methode
behandelmethode SLOB spasme spierverkorting SPML Ulzibat

Schermafbeelding 2016-10-27 om 09.46.21.png Kinderen en jongeren met spierverkortingen en/of spasticiteit bij neurologisch letsel, kunnen baat hebben bij een operatie. De reguliere behandeling in Nederland leidt tot een lange revalidatie. De Ulzibat-methode heeft hetzelfde resultaat, maar is veel minder invasief, waardoor de spieren sneller herstellen. De Schön Klinik in München is momenteel het enige ziekenhuis in Europa dat de Ulzibat-methode aanbiedt. In onderstaande Youtube-video wordt (in het Duits) uitgelegd wat de Ulzibat-methode is. 

 Bekijk de video


De Ulzibat-methode is een innovatieve methode om operatief spierverlenging te realiseren, op een minder invasieve manier dan in Nederland gebruikelijk is. Ook geeft de Ulzibat-methode beter en duurzamer resultaat dan het gebruik van Botox. De methode is ontworpen door een Russische arts en wordt momenteel alleen in de Verenigide Staten en in Duitsland toegepast, met zeer goede resultaten bij onder meer scoliosis, spitsvoeten, heupproblematiek en andere spierverkortingen. 

Sneller herstel

De Ulzibat methode wordt ook wel Percutane Myofasciotomie, SPML of SLOB genoemd. Met deze subtiele techniek gaat het herstel veel sneller en kan een lange revalidatieperiode worden vermeden. Bij de reguliere technieken die in Nederland bij deze doelgroepen worden toegepast wordt er veel meer schade aangebracht aan de spier en de spier/peesschede. 

Consult bij De Roode Draak

Op donderdag 3 en vrijdag 4 november 2016 is dr. Nadine Herzig van de Schön Klinik in München bij ZBTC De Roode Draak in Biddinghuizen voor het geven van consulten aan kinderen en jongeren met spierverkortingen en/of spasticiteit bij neurologisch letsel.

 

Terug naar overzicht

Delen:


Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak