Home
Home
empty

Waarom richt De Roode Draak zich op primaire reflexen?
behandelmethode primaire-reflexen

Primaire reflexen zijn automatische bewegingen vanuit de hersenstam als reactie op een prikkel. Denk bijvoorbeeld aan de grijpreflex van een baby. Als een baby ouder wordt is het de bedoeling dat de hersenen de primaire reflexen gaan onderdrukken (inhiberen). De reflex blijft, maar wordt niet meer geactiveerd, omdat het niet nodig is.
 
Storende primaire reflex vertraagt ontwikkeling
Door onderzoek hebben pedagogen, zoals Peter Blythe, en psychologen, zoals Svetlana Magutova, ontdekt dat een ‘storende’ primaire reflex tot veel moeilijkheden kan leiden. Als de hersenen niet in staat zijn om de primaire reflexen te onderdrukken, dan kan dit leiden tot bijvoorbeeld ontwikkelingsvertraging, motorische problemen, gedragsproblemen en concentratieproblemen. Door therapie kunnen de primaire reflexen alsnog onderdrukt worden.
 
Primaire Reflex-therapieen bij De Roode Draak
De Roode Draak heeft diverse methodes in huis die tot doel hebben om primaire reflexen te onderdrukken. Per kind of jongere wordt gekeken welke (combinatie) het meest geschikt is. 
 

Terug naar overzicht

Delen:


Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak