Home
Home
empty

Wat is het ontwikkelingsprofiel?
behandelmethode neurologische-ontwikkeling ontwikkelingsprofiel

Bij De Roode Draak vullen we aan de hand van een uitgebreid onderzoek en vraaggesprek het ontwikkelingsprofiel van uw kind in. Dit ontwikkelingsprofiel is oorspronkelijk ontwikkeld door Glenn Doman en is een weergave van de neurologische groei in een kind vanaf de geboorte tot aan het zesde levensjaar.


 
Neurologische leeftijd
Het duurt voor een gemiddeld kind 6 jaar om zijn Centraal Zenuwstelsel te ontwikkelen wat bij de geboorte al in aanleg compleet is. In het profiel wordt aan de hand van de niveaus en de ontwikkelingsgebieden waarop het letsel merkbaar is, de neurologische leeftijd bepaald. Deze neurologische leeftijd is de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel en die komt bij een kind met hersenletsel niet overeen met de chronologische leeftijd van uw kind in jaren en maanden.


Hoeveel neurologische achterstand heeft uw kind?
Als we de chronologische leeftijd en de neurologische leeftijd weten kunnen we uitrekenen hoeveel uw kind achterloopt bij zijn of haar leeftijdsgenootjes en belangrijker, wat we kunnen doen om die achterstand in te halen! Het frequent intensief en duurzaam stimuleren van de zintuigen is hierbij erg belangrijk.
 
Neurologische ontwikkeling van het brein
Hersenen zijn geen statisch orgaan. Het houdt altijd de mogelijkheid om te groeien en nieuwe neurologische verbindingen aan te gaan. Er zijn  fysieke, psychologische, emotionele, en sociale ontwikkelmogelijkheden. Het belangrijkste hierbij is om de juiste stimulaties aan te bieden aan uw kind. In de behandeling bootsen we de natuurlijke ontwikkeling van het brein na. Het volgt dus de ontwikkeling die een mens vanaf zijn geboorte doorloopt.

Terug naar overzicht

Delen:


Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak