Home
Home
Behandelmethodes bij therapiecentrum de Roode Draak

Over ZBTC Roode Draak

De Roode Draak is in 2011 opgericht door Cindy van het Ende. De naam is te herleiden naar Jeltes lievelingsboek, over een grote rode en sterke draak die alle tegenslagen overwint.

Cindy’s zoon Jelte werd in 2009 zwaar mishandeld door twee oudere jongens, hij liep daarbij zeer ernstig hersenletsel op, raakte vervolgens in coma en lag lange tijd in zeer kritieke toestand in verschillende ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Geloof in herstel

Jelte was als een kasplantje, doof, blind en vertoonde geen tot weinig reactie. Artsen en therapeuten in Nederland zagen geen herstelmogelijkheden en adviseerden opname in een verpleeghuis. Cindy geloofde heilig in het herstel van haar zoon en begon een niet aflatend onderzoek naar de mogelijkheden.

Amerika, het land van mogelijkheden

De eerste mogelijkheid lag in Amerika, waar intensieve therapie voor kinderen met hersenletsel geen uitzondering is. Cindy richtte samen met een aantal dierbare vrienden een stichting op: www.stichtingjelte.nl. Met behulp van deze stichting trainde Jelte bijna een jaar lang intensief in Amerika. Er werden goede resultaten geboekt door Jelte, maar een jaar was niet genoeg.
 

Kennis naar Nederland halen

Vooruitgang bij kinderen met hersenletsel berust namelijk op drie pijlers: Frequentie, Duurzaamheid en Intensiteit. Dit en alle andere opgedane kennis, nam Cindy mee naar Nederland om zo op Amerikaanse wijze de therapie voor Jelte en voor andere kinderen te continueren in haar eigen therapiecentrum.
 

Samenwerken, passie en liefde

Vanwege de enorme groei van het centrum besloot Cindy om iemand te zoeken met dezelfde drive om kinderen met hersenletsel te helpen. Die vond zij in Inge van Straten. Vanaf 1 januari 2014 besturen ze samen met veel passie en liefde voor de kinderen, ZBTC De Roode Draak. 


Op één plek een combinatie aan behandelingen

Het centrum bestaat inmiddels uit een behandelcentrum en een begeleidingscentrum bij de therapielocatie in Biddinghuizen. Wat begon als een zoektocht naar therapie voor één kind is hierdoor uitgegroeid tot een gespecialiseerd centrum voor alle kinderen en jongeren met hersenletsel. De zoektocht naar de innovatieve therapieën zetten we onverminderd door. Naar verwachting zal De Roode Draak eind 2019 worden voortgezet als behandelcentrum Neuroblend en begeleidingscentrum De Roode Draak. Hierdoor kunnen we op één plek de beste combinatie van neurorevalidatie, behandelmethodes en begeleiding bieden, om kinderen met hersenletsel een kans te geven.


Screening nu voor maar €50,00!

Wilt u weten of uw kind bij De Roode Draak op zijn plek is? Kom bij ons kennismaken! Wanneer uw zoon of dochter jonger is dan 18 jaar, betaalt u nu maar €50,00 ten behoeve van Stichting Jelte

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of maak direct een afspraak!

Maak een afspraak

Cindy wordt geïnterviewd door de Flevopost
Naar aanleiding van de zeer succesvolle open dag van de Roode Draak op 26 januari 2019 werd Cindy van het Ende geïnterviewd voor de lokale krant. Het volledige interview kunt u
Lees meer..
Bekijk het nieuws overzicht