Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

Mollii Suit: Sinds 2013 bij De Roode Draak

Sinds 2013 is het Mollii Expert Centrum Nederland bij De Roode Draak toonaangevend in het aanbieden van de innovatieve Exopulse Mollii Suit. De eerste kennismaking met de Mollii Suit vond plaats tijdens een presentatie in Denemarken. Wij waren direct overtuigd van de potentie van dit neuromodulatiepak. De Roode Draak was daarmee het eerste centrum dat de Exopulse Mollii naar Nederland bracht.

De Mollii Suit, ontwikkeld door Fredrik Lundqvist en zijn bedrijf Inerventions, heeft sindsdien een aanzienlijke impact gehad op de Nederlandse zorgsector. In 2021 werd Inerventions overgenomen door Ottobock, wat de Mollii een nog sterkere positie in de Europese markt heeft gegeven.

Hoe werkt de Mollii Suit?

De Mollii Suit is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen om spasticiteit te verminderen en het functioneren van mensen met neurologische aandoeningen te verbeteren. Het apparaat maakt gebruik van elektrische stimulatie om de spierspanning te beïnvloeden. Hier volgt een beknopte uitleg van de werking:

  • Elektrische stimulatie: de Suit gebruikt elektrische stimulatie om specifieke spiergroepen te activeren. Dit gebeurt door elektroden die op het lichaam worden geplaatst.</li>
  • Individuele aanpassing: Het systeem past de elektrische stimulatie individueel aan op basis van de specifieke behoeften en reacties van de persoon op de behandeling.
  • Spier(ont)spanning: Door gerichte stimulatie kan de Mollii spierspanning verminderen of activeren. Dit is gunstig voor mensen met spasticiteit als gevolg van neurologische aandoeningen zoals cerebrale parese, beroerte, de ziekte van Parkinson of multiple sclerose.
  • Therapeutische effecten: Verminderde spierspanning kan leiden tot verbeteringen in mobiliteit, flexibiliteit en het algehele functioneren van de gebruiker.

Meld je aan voor een testsessie >

Ervaringen van gebruikers

Een van de vele succesverhalen is dat van Rohini, een MS-patiënte die de Mollii Suit gebruikt. Zij ervaart aanzienlijke verbeteringen in haar mobiliteit en levenskwaliteit. Haar verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe de Mollii het leven van mensen met neurologische aandoeningen kan transformeren.

Lees ook het verhaal van Daniel, een jonge man met Parkinson die al twee jaar de Mollii Suit gebruikt. Hij heeft na het dragen van de Mollii zeker 70 a 80% minder pijn. Daarnaast heeft hij zijn medicijnen voor 50% kunnen afbouwen. Heel fijn want hij hand ontzettend last van de bijwerkingen.

Probeer de Mollii Suit zelf uit

Bij De Roode Draak bieden we de mogelijkheid om de Mollii Suit uit te proberen via een uitgebreide testsessie. Deze sessie duurt ongeveer twee uur en omvat het bespreken van de hulpvraag, het uitvoeren van enkele testen en het aanpassen van de Suit aan je specifieke behoeften. Je draagt de Mollii tijdens de sessie ongeveer 45-60 minuten, waarna de testen opnieuw worden uitgevoerd om het verschil vast te stellen. De kosten van deze testsessie bedragen eenmalig €150, die bij aanschaf in mindering worden gebracht. 

Huren of kopen

Bij De Roode Draak kun je ervoor kiezen om de Mollii te kopen of te huren. We bieden ook de optie om deel te nemen aan een Mollii Bootcamp of een Mollii Traject. Deze programma’s combineren het gebruik van de Mollii Suit met specialistische behandelingen voor optimale resultaten.

De Mollii Suit bij De Roode Draak

Sinds de introductie in 2013 heeft De Roode Draak zich ontwikkeld tot hét Mollii Expert Centrum in Nederland. Met jarenlange ervaring en een diepgaande expertise bieden we de beste oplossingen voor mensen met spasticiteit en andere neurologische aandoeningen. Ontdek de mogelijkheden van de Mollii en verbeter je mobiliteit en levenskwaliteit. Voor meer informatie nodigen we je uit om contact met ons op te nemen of een testsessie te boeken.

 

Ik wil de Mollii Suit een keertje uitproberen

De Mollii Suit is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen om spasticiteit te verminderen en het functioneren van mensen met neurologische aandoeningen te verbeteren. Het apparaat maakt gebruik van elektrische stimulatie om de spierspanning te beïnvloeden.