Home
Home
Aan de slag bij therapiecentrum de Roode draak

Test Mollii Suit bij De Roode Draak

Bij ZBTC De Roode Draak in Biddinghuizen kunnen kinderen en volwassenen een Mollii Suit gratis uitproberen. De Roode Draak is het enige en Mollii Expert Center voor Mollii Suit in Nederland.

De Mollii Suit helpt verschillende vormen van spierverkortingen verminderen. Kinderen en volwassenen met spasmen of andere vormen van motorische beperkingen kunnen daarom veel baat hebben bij een Mollii Suit.

Wat is de Mollii Suit?

De Mollii Suit is ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Inerventions. Het is een pak waarin 58 elektroden zijn verwerkt. Deze elektroden geven zwakke stroomstootjes af, waardoor spieren zich gaan ontspannen of juist worden geactiveerd. Daardoor kan de drager van het pak zelf meer met zijn spieren doen. De Mollii Suit is geheel veilig en eenvoudig te gebruiken.

Wanneer gebruikt u de Mollii Suit?

Wanneer u na een testsessie besluit om een Mollii Suit te kopen, wordt deze op u aangepast. Het pak geeft u persoonlijke ondersteuning en kan dus slechts door één persoon worden gebruikt. De Mollii Suit kunt u om de dag een uur gebruiken.

Het effect

Door de Mollii Suit om de dag een uur te dragen, gaan uw spieren zich beter ontspannen. Tijdens de eerste sessie is al een effect merkbaar. Hoe langer u de Mollii Suit gebruikt, hoe groter het effect wordt. Dat betekent dat u - of uw kind - steeds meer controle krijgt over uw/haar/zijn eigen spieren. Spasmen verminderen of verdwijnen en andere spierfuncties kunnen verbeteren.

Voor wie is de Mollii Suit geschikt?

De Mollii Suit is geschikt voor kinderen en volwassenen, die als gevolg van neurologische schade spasmen hebben of ander motorische beperkingen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel, een dwarslaesie, MS, Parkinson of na een hersenbloeding. Het pak is beschikbaar vanaf maat 104.

Voor wie is de Mollii Suit niet geschikt?

De Mollii Suit kan niet gebruikt worden als u een elektronisch implantaat hebt of een medisch hulpmiddel gebruikt dat beschadigd kan raken door magneten. Overleg altijd met een arts als u epilepsie, een hartaandoening, kanker, een infectie of hoge bloeddruk heeft. Ook wordt het afgeraden om het pak te gebruiken als u zwanger bent of huidproblemen heeft. Neem voor meer informatie contact met ons op.