Home
Home
Therapieruimte van de Roode Draak

Duitse neuro-orthopeed geeft consulten Ulzibat-methode bij De Roode Draak

Ulcibat-methode.jpg Op donderdag 3 en vrijdag 4 november is dr. Nadine Herzig van de Schön Klinik in München bij ZBTC De Roode Draak in Biddinghuizen voor het geven van consulten aan kinderen en jongeren met spierverkortingen en/of spasticiteit bij neurologisch letsel. Zij kunnen hierdoor relatief dicht bij huis ontdekken of een niet-invasieve manier van opereren voor hen geschikt is.
De Schön Klinik in München is het enige ziekenhuis in Europa dat de Ulzibat-methode aanbiedt. Dit is een innovatieve methode om operatief spierverlenging te realiseren, op een minder invasieve manier dan in Nederland gebruikelijk is. Ook geeft de Ulzibat-methode beter en duurzamer resultaat dan het gebruik van Botox. De methode is ontworpen door een Russische arts en wordt momenteel alleen in de Verenigide Staten en in Duitsland toegepast, met zeer goede resultaten bij onder meer scoliosis, spitsvoeten, heupproblematiek en andere spierverkortingen. 

Sneller herstel

De Ulzibat methode wordt ook wel Percutane Myofasciotomie, SPML of SLOB genoemd. Met deze subtiele techniek gaat het herstel veel sneller en kan een lange revalidatieperiode worden vermeden. Bij de reguliere technieken die in Nederland bij deze doelgroepen worden toegepast wordt er veel meer schade aangebracht aan de spier en de spier/peesschede. 
 

Dr. Nadine Herzig

Dr. Nadine Herzig is het hoofd van de afdeling kinder- en neuro-orthopedie van de Schön Klinik. Bij ZBTC De Roode Draak doet zij een eerste consult bij kinderen en jongeren die mogelijk in aanmerking komen voor behandeling in de Schön Klinik. Ook is het mogelijk een second opinion van haar te krijgen. Voor de daadwerkelijke behandeling, zullen de kinderen wel naar de Schön Klinik in München moeten.
 

Aanmelden voor consult

De eigen bijdrage voor een consult of second opinion op 3 of 4 november bij De Roode Draak is 350 euro. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@deroodedraak.com.

Terug naar overzicht

Delen:


Screening nu voor maar €50,00!

Wilt u weten of uw kind bij De Roode Draak op zijn plek is? Kom bij ons kennismaken! Wanneer uw zoon of dochter jonger is dan 18 jaar, betaalt u nu maar €50,00 ten behoeve van Stichting Jelte

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of maak direct een afspraak!

Maak een afspraak