Home
Home
Behandelmethodes bij therapiecentrum de Roode Draak

Behandelmethodes (13)

# pagina's [2] # per pagina

Bij therapiecentrum De Roode Draak beginnen we bij uw kind. We screenen, onderzoeken en stellen veel vragen voordat we een behandelingsprogramma voorstellen. Pas als we het ontwikkelingsprofiel van uw kind hebben ingevuld, komen we met een behandelingsprogramma op maat.
 
Onze behandelmethodes
We noemen de combinatie van methodes die we toepassen bij De Roode Draak de BLEND-methode. De BLEND-methode omvat delen uit meerdere methodes en therapieën die wereldwijd al hebben bewezen dat ze effect hebben. De belangrijkste methodes die we binnen therapiecentrum De Roode Draak toepassen zijn gebaseerd op Primaire reflexen, CME, Cranio-Sacraal therapieFamily Hope Center en BBFM.
 

Ondersteuning met geavanceerde apparaten

Binnen ons therapiecentrum beschikken we bovendien over Mollii Suits, een Giger MD, een inclined floor, een Innowalk en Thera-Suits
 

BLEND-methode van De Roode Draak BLEND-methode van De Roode Draak
BLEND geeft aan dat we staan voor wat we beloven. Bij De Roode Draak helpen we kinderen en jongeren met hersenletsel op alle mogelijke manieren, met behulp van alle kennis die we wereldwijd kunnen vergaren en toepassen. We... Lees meer..
Primaire reflexen: onderdrukken om te ontwikkelen Primaire reflexen: onderdrukken om te ontwikkelen
Primaire reflexen zijn automatische bewegingen vanuit de hersenstam als reactie op een prikkel. Denk bijvoorbeeld aan de grijpreflex van een baby. Als een baby ouder wordt is het de bedoeling dat de hersenen de primaire... Lees meer..
Movement Based Learning Movement Based Learning
Movement Based Learning is ontwikkeld door Cecilia Koester voor kinderen met speciale behoeften en uitdagingen om zich verder te kunnen ontwikkelen. De bewegingen en activiteiten, de “bouwstenen” die het kind helpen te... Lees meer..
Brucker Biofeedback Methode (BBFM) maakt nieuwe zenuwverbindingen Brucker Biofeedback Methode (BBFM) maakt nieuwe zenuwverbindingen
NIEUW BIJ ZBTC DE ROODE DRAAK!

De Brucker Biofeedback Methode (BBFM) maakt nieuwe zenuwverbindingen naar spieren, waardoor iemand met aandoeningen in het centrale zenuwstelstel zijn spieren weer... Lees meer..
Mollii Suit: meer effect met therapie Mollii Suit: meer effect met therapie
De Mollii Suit is een elektroden pak, ontworpen door Inerventions in Zweden. Het pak bestaat uit een jasje en een broek waarin maar liefst 58 elektroden bevestigd zijn. Deze elektroden geven een constante trigger richting de... Lees meer..
Cranio-sacraal therapie: brengt centraal zenuwstelsel op orde Cranio-sacraal therapie: brengt centraal zenuwstelsel op orde
Sensorische, motorische of mentale disfuncties kunnen afkomstig zijn vanuit het cranio-sacraal systeem dat iedereen in zijn lijf heeft. Door de directe stimulering van het zelfherstellend vermogen kan een versterking van het... Lees meer..
Cuevas Medek (CME) Cuevas Medek (CME)
Cuevas Medek (CME) is een therapievorm die door de Chileen Ramon Cuevas ontwikkeld is. CME stimuleert de genetische motorische aanleg in de hersenen, namelijk het rechtop willen staan en vooruit willen komen. 
... Lees meer..
Oral Placement Therapy Oral Placement Therapy
De Oral Placement Therapy is een onderdeel van Talk Tools en ontwikkeld in de Verenigde Staten. Deze therapie richt zich op spraak- eet- en slik problemen bij zowel kinderen als volwassenen. 
  Lees meer..
De TheraSuit Methode®
De TheraSuit Methode combineert de beste elementen van verschillende technieken en methoden en staaft op een sterk rationeel fundament, gebaseerd op de fysiologie binnen de oefentherapie.
  Lees meer..
Giger MD
De Giger MD is een apparaat dat we veel gebruiken bij De Roode Draak. De Giger MD zorgt voor een constant harmonieus en gecoördineerd patroon met armen en benen tegelijkertijd. 
  Lees meer..
Innowalk: oefenen met lopen Innowalk: oefenen met lopen
De Innowalk is een uniek, gemotoriseerd medisch hulpmiddel. De Innowalk begeleidt en ondersteunt de cliënt bij het maken van herhaaldelijke beenbewegingen. De cliënt staat hierbij recht op (of zit), terwijl het lichaamsgewicht... Lees meer..
Squeeze drukvesten Squeeze drukvesten
Squease is een opblaasbaar drukvest ontworpen voor mensen met bijzonderheden in de sensorische informatieverwerking. Lees meer..


Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak

Aanmelden nieuwsbrief ZBTC