Home
Home
Behandelmethodes bij therapiecentrum de Roode Draak

Brucker Biofeedback Methode (BBFM) maakt nieuwe zenuwverbindingen

Vorige Volgende
NIEUW BIJ ZBTC DE ROODE DRAAK!

De Brucker Biofeedback Methode (BBFM) maakt nieuwe zenuwverbindingen naar spieren, waardoor iemand met aandoeningen in het centrale zenuwstelstel zijn spieren weer doelgericht kan inzetten. Bij De Roode Draak zetten we BBFM onder meer in bij kinderen en jongeren met Cerebrale Parese, hoofd- of ruggenmergletsel, niet-aangeboren hersenletsel, Verlamming van Bell en andere neurologische aandoeningen.
 De Brucker Biofeedback methode ondersteunt mensen met verloren functies om het functionele gebruik van de zenuwcellen in de hersenen, de hersenstam en de spinale zenuw te herstellen of te verbeteren. Het is een techniek die de signalen tussen de hersenen en het lichaam meet (ElektroMyoGram onderzoek). Indien de signalen te zwak zijn, kan de patiënt niet selectief de bijbehorende spieren inzetten. Met behulp van electroden en een speciaal ontwikkeld computerprogramma worden subtiele spierbewegingen voor de patiënt hoorbaar en zichtbaar gemaakt. Door gecontroleerde training ontstaan nieuwe zenuwverbindingen die ertoe leiden dat het signaal naar de beoogde spieren wordt versterkt. Dit helpt de patiënt bij het optimaliseren en versterken van lichamelijke bewegingen en ondersteunt daardoor essentiële levensfuncties.

Met de BBFM als onderdeel van de behandelingen van De Roode Draak hoopt BBFM Nederland meerdere mensen te kunnen ondersteunen met deze  behandelmethode. BBFM is vanuit deze locatie echter ook beschikbaar voor volwassenen en kinderen die niet de overige behandelingen van De Roode Draak ondergaan en alleen met de BBFM willen werken.

De speciaal in BBFM opgeleide fysiotherapeut, Matthias Krieger, werkzaam bij De Roode Draak, voert tevens de BBFM behandelingen uit. Door de effectieve samenwerking tussen BBFM Nederland en De Roode Draak zijn de behandelingen in het BBFM Centrum in Rotterdam momenteel stop gezet.

De Brucker Biofeedback therapie kan worden toegepast bij kinderen en volwassenen met aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel. Zeer goede resultaten zijn geboekt bij patiënten met aandoening in verband met Cerebrale Parese, na hoofdletsel of beroerte en met een onvolledige dwarslaesie, bijvoorbeeld door toedoen van een ruggenmergletsel.
BBFM is succesvol in de behandeling van patiënten (kinderen en volwassenen) met de volgende diagnoses:
Verlamming van Bell (aangezichtsverlamming)
Hersenletsel
Schade aan de hersenstam
Hersentumoren
Hersenverlamming
Bepaalde neurologische aandoeningen
Encephalitis
Myelitis
Spina Bifida
Schade aan het spinale zenuwstelsel
Spinal Stenosis
Beroertes
Sportblessures
Traumatisch hersenletsel
Andere vormen van schade aan het centrale zenuwstelsel

Wanneer u interesse heeft in het volgen van een BBFM traject kunt u starten met een proefsessie. Vervolgens kunt u een traject aangaan. Een traject beslaat tien BBFM sessies. iedere BBFM sessie neemt één uur in beslag. Deze kunnen eventueel in combinatie met een uur fysiotherapie worden geboekt in ons centrum.
Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het inplannen van een behandeltraject! info@deroodedraak.com


 Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak

Aanmelden nieuwsbrief ZBTC