Home
Home
Behandelmethodes bij therapiecentrum de Roode Draak

Movement Based Learning

Vorige Volgende

a5ae1a969ef44faaf308b5b276de6359.jpg
Movement Based Learning is ontwikkeld door Cecilia Koester voor kinderen met speciale behoeften en uitdagingen om zich verder te kunnen ontwikkelen. De bewegingen en activiteiten, de “bouwstenen” die het kind helpen te ontwikkelen en groeien zijn gebaseerd op de natuurlijke menselijke ontwikkeling.

De nadruk ligt op het bevorderen van  neurologische patronen die het fundament vormen voor verdere ontwikkeling. Wanneer neurologische patronen door omstandigheden onvoldoende geïntegreerd zijn,  kunnen bepaalde handelingen en situaties moeite kosten.

De oefeningen, genaamd “Building Block Activities” helpen deze handelingen te verbeteren. Hierbij valt te denken aan taal- en spraakvaardigheid, motoriek en beweging, focus en concentratie,   houding, kijk en leesvaardigheid, luistervaardigheid en sociale vaardigheden.
De “ Building Block Activities ”, kunnen een zeer effectieve bijdrage leveren aan kinderen en volwassenen met leer en ontwikkelingsproblematiek, maar zeker ook  aan het herstel na hersenletsel, zoals een beroerte en bij epilepsieDoe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak

Aanmelden nieuwsbrief ZBTC