Home
Home
Behandelmethodes bij therapiecentrum de Roode Draak

Primaire reflexen: onderdrukken om te ontwikkelen

Vorige Volgende
Primaire reflexen zijn automatische bewegingen vanuit de hersenstam als reactie op een prikkel. Denk bijvoorbeeld aan de grijpreflex van een baby. Als een baby ouder wordt is het de bedoeling dat de hersenen de primaire reflexen gaan onderdrukken (inhiberen). De reflex blijft, maar wordt niet meer geactiveerd, alleen wanneer dit echt nodig is. 
 Beginnend in de baarmoeder vanaf de conceptie is ons lichaam volop in ontwikkeling, zo ook met primitieve reflexen die ons neurale netwerk helpen ontwikkelen. (Bijvoorbeeld het grijpreflex, opvangreflex). Geïntegreerde reflexen zijn de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en hiermee dus een voorwaarde voor een ieder om zijn volledig potentieel te bereiken.
Wanneer de primaire reflexen nog niet volledig zijn geïntegreerd, blijven signalen vanuit de hersenstam ervoor zorgen dat er nog steeds reflexmatige reacties optreden, ook wanneer dit niet nodig is. De onnodige reflexmatige reacties verstoren het systeem en kunnen zorgen voor beperkingen in alle gebieden zoals motoriek, houding, gedrag en leervermogen.
 
Neurologische ontwikkeling stokt
Zonder goede integratie van de primaire reflexen is verdere neurologische ontwikkeling niet mogelijk.  Bij een gezond kindje ontwikkelen de primaire reflexen zich van vanaf ca. de 5e week in de baarmoeder tot ongeveer een jaar na de geboorte. Hoofdrechtings- en houdingsreflexen zijn pas volledig ontwikkeld na circa drie jaar na de geboorte.
 
Drie methodes voor inhiberen primaire reflexen
Het inhiberen van primaire reflexen kan op verschillende manieren. bij De Roode Draak hebben we ervoor gekozen om met de methodes van Moira Dempsey, Svetlana Masgutova en Bonnie Brandes te werken. Vanzelfsprekend wordt alle kennis bij de bron vandaan gehaald en passen wij deze kennis alleen door gecertificeerde therapeuten toe in ons centrum.

Moira Dempsey
Rhytmic Movement Training International is in 2007 in Melbourne, Australië opgericht door Moira Dempsey
Moira heeft jarenlang gedoceerd in seminars voor Brain-Gym, Touch for Health, Developmental Kinesiologie, RESET, Facial Reflex Integration en natuurlijk RMT.
Rhythmic Movements zijn zachte wiegende reflex integrerende bewegingen die het neurale netwerk stimuleren, optimaliseren, herstellen en versterken.
 
Svetlana Masgutova
Svetlana Masgutova is een Russisch Psycholoog en wetenschapper. De Svetlana Masgutova-Methode bestaat uit meerdere programma’s die tot doel hebben om het centrale zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen) verder te laten rijpen en te herstellen. De programma’s zorgen ervoor dat het lichaam stopt met het reageren op een reflexprikkel of dat het lichaam juist opnieuw begint te reageren op een stimuli, omdat dit nodig is voor verdere ontwikkeling. Dat heeft een direct effect op de houding en de motoriek van uw kind. Haar methode is zo succesvol dat kinderen vanuit de hele wereld haar methode volgen. Sinds april 2014 zijn therapeuten van De Roode Draak MNRI-student-in training volgens The Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integration - MNRI ® Method.
 
Bonnie Brandes
Bonnie Brandes is afgestudeerd in Psychologie en Gedragswetenschappen aan de Utah State University in Amerika. Ruim 30 jaar heeft Bonnie Brandes haar leven gewijd aan het werken met gezinnen, kinderen en volwassenen met leerproblemen, gedragsproblemen en fysieke uitdagingen. De afgelopen jaren heeft ze haar innovatieve programma Quantum Reflex Integration (QRI) ontwikkeld en heeft dit in 2010 geïntroduceerd. Over de hele wereld gebruiken mensen haar programma ter ondersteuning van het integreren van primaire reflexen. De meeste van onze therapeuten zijn gecertificeerd om met de QRI te werken.


 Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak

Aanmelden nieuwsbrief ZBTC