Home
Home
Intake bij therapiecentrum de Roode Draak

Onze werkwijze bij De Roode Draak

Voor ieder kind dat bij De Roode Draak komt, stellen we een behandelprogramma op volgens onze BLEND-methode. Daarvoor leren we uw kind eerst beter kennen en onderzoeken we uitgebreid wat we voor uw kind kunnen betekenen.
 

Vrijblijvende screening en intake

Tijdens een vrijblijvende screening van één uur (tot 18 jaar een symbolisch bedrag van 50 euro ten behoeve van Stichting Jelte, boven de 18 jaar ook een screening mogelijk voor 90 euro). onderzoeken wij uw kind om te bepalen wat we voor hem of haar kunnen betekenen. Dit verplicht u tot niets. Mocht u besluiten om bij ons neurorevalidatie te willen volgen dan is de volgende stap de intake.
Tijdens de eerste dag dat u kind komt voor behandeling vindt dan de intake plaats. Deze intake neemt in totaal vier uur in beslag, twee uur in de praktijk door middel van oefenen en testen met uw kind en twee uur voor de therapeut om alle documenten in orde te maken; Ontwikkelingsprofiel invullen, neurologische leeftijd berekenen, doelen opstellen en het (thuis-) programma. De intake kost 320 euro. Na de intake zijn alle documenten in orde en kunnen we starten met een op maat gemaakt programma en prachtige doelen!
 

Ontwikkelingsprofiel basis voor de therapie

Met het ontwikkelingsprofiel brengen we de ontwikkeling in beeld van uw kind tot nu toe en kunnen we de neurologische leeftijd van het kind berekenen op ieder ontwikkelingsgebied. We bekijken de vaardigheden per hersengebied en kunnen zo nauwkeurig bepalen waar uw kind oefening en ondersteuning nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen. 
 

Behandelprogramma volgens BLEND-methode

Op basis van alle uitkomsten stellen we een behandelprogramma op voor uw kind volgens onze BLEND-methode. Na drie maanden volgt er een korte evaluatie en is er in de meeste gevallen al vooruitgang zichtbaar. Na zes maanden is er, mits het programma nauwlettend is gevolgd, in veel gevallen meetbare vooruitgang te zien op het ontwikkelingsprofiel, wat dan opnieuw wordt bekeken.

Omvang van de therapie

Vooruitgang berust volgens de visie van De Roode Draak op drie pijlers: Frequentie, Intensiteit en Duurzaamheid. Men kan redelijkerwijs niet verwachten dat een kind met hersenletsel vooruit kan gaan met therapie volgens de Nederlandse norm van twee keer een half uur per week. Onze therapie is intensief, en wordt voor minimaal 4 uur per week gevolgd in ons centrum. Dit hoeft niet per se vier uur achtereen te zijn. Dit kan ook worden verdeeld in bijvoorbeeld twee keer twee uur per week. Dit wordt vooral bij de jongere kinderen vaak gehanteerd.
Ook krijgt u een thuisprogramma mee met oefeningen die dagelijks kunnen worden gedaan.

Intensieve weken

Veel ouders kiezen een of meerdere malen per jaar voor intensieve neurorevalidatieweken, oftewel de bekende bootcampweken! Tijdens deze een tot drie intensieve weken werken we intensief met uw kind. Minimaal twee uur per dag, vijf dagen per week. Een intensieve therapieweek geeft door de intensiteit vaak geweldige resultaten in zeer korte tijd. Er kan gekozen worden voor een bepaald thema zoals TheraSuit of Medek, of een combinatie van onze methodes in de BLEND-weken.

Voorwaarden en Tarieven

Bij De Roode Draak werken we uitsluitend met vaste behandelovereenkomsten voor minimaal drie maanden. Hierbij werken we met vaste pakketten per maand waarbij er fysiotherapie, BLEND neurorevalidatie en individuele begeleiding wordt gegeven en berekend. Het gemiddelde uurtarief ligt rond de €80,00 euro per uur.  

Planning van de therapiesessies

Omdat de therapiesessies vaak intensief zijn voor uw kind, verspreiden we de sessies bij voorkeur over verschillende dagdelen per week. Om u te ontlasten en uit praktisch oogpunt, kan uw kind tussen twee sessies op dezelfde dag in Biddinghuizen terecht op onze zorgboerderij. We plannen de sessies in goed overleg met u en houden rekening met de reistijd tussen uw woonplaats en onze therapielocatie in Biddinghuizen.

 


Screening nu voor maar €50,00!

Wilt u weten of uw kind bij De Roode Draak op zijn plek is? Kom bij ons kennismaken! Wanneer uw zoon of dochter jonger is dan 18 jaar, betaalt u nu maar €50,00 ten behoeve van Stichting Jelte

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of maak direct een afspraak!

Maak een afspraak

Cindy wordt geïnterviewd door de Flevopost
Naar aanleiding van de zeer succesvolle open dag van de Roode Draak op 26 januari 2019 werd Cindy van het Ende geïnterviewd voor de lokale krant. Het volledige interview kunt u
Lees meer..
Bekijk het nieuws overzicht

Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak