Home
Home
Aan de slag bij therapiecentrum de Roode draak

Jordy


IMG-20160315-WA0010.jpg
Deze maand is het onze topper Jordy! Voor hem hebben we deze maand de naam veranderd van ‘kanjer’ naar ‘topper’. Want topper, ja, dat klinkt voor een jongen van negentien toch net wat beter.

Met zijn drukke planning is het flink door bikkelen voor hem. Jordy krijgt namelijk niet alleen therapie, maar ook onderwijsondersteuning en hij gaat twee dagdelen per week naar ...stage. Volle planning dus, maar wat doet hij het goed! Elke dag leert Jordy ontzettend veel en doet hij enorm zijn best. En dat is natuurlijk niet voor niks. Jordy heeft namelijk één groot doel en daar gaat hij voor de volle 100% voor: weer op de motor kunnen rijden!! Wij geloven zeker dat dit gaat lukken, Jordy is namelijk al heel ver gekomen. 
Hieronder vertelt zijn moeder het verhaal…
 
In april 2011 krijgt Jordy een ernstig ongeval tijdens het motor racen, hij raakt in coma en de prognoses waren volgens de artsen erg slecht vanwege zijn ernstige hersenletsel. 8 weken heeft hij in coma gelegen en daarna heeft hij nog 1 jaar lang intern gerevalideerd in revalidatiecentra. In mei 2012 mocht hij gelukkig weer naar huis. Wel moest hij nog een jaar lang elke dag naar Enschede waar hij speciaal onderwijs volgde en ook een aantal keer per week revalideerde. Helaas ging dit niet zoals we hadden gehoopt. 

De artsen waren vooral erg negatief, Jordy zou nooit meer lopen, hij zou z’n arm 
nooit meer kunnen gebruiken, zijn gedrag en zijn korte termijn geheugen zouden zo blijven. Want volgens de artsen zijn hersenen niet te trainen. Wij als gezin hebben er zelf alles aan gedaan om uit de negatieve spiraal te blijven. We zijn van revalidatiecentrum gewisseld en we hebben thuis veel geoefend met geheugenspelletjes en looptraining. Ook ging Jordy toen 3x per week naar de sportschool. Maar hoe moesten we nu verder?

Niemand die ons echt kon helpen, totdat we vorig jaar bij de Roode Draak terecht kwamen. Eerst heeft Jordy drie weken intensief getraind en daarna een paar uur per week. Jordy ging toen nog gewoon naar school, maar ook daar konden ze hem eigenlijk niet verder helpen. Ook voelde Jordy zich daar niet op zijn plek, dus hebben we in december 2014 de knoop doorgehakt en gaat Jordy sinds januari alle doordeweekse dagen naar de Roode Draak. Hij volgt nu een compleet programma, hij krijgt therapie, les, stage en zwemles. En niet alleen Jordy is hier heel erg happy mee, ook wij als gezin zien hem nu weer stappen vooruit gaan op alle vlakken. Achteraf hadden we hier veel eerder mee moeten beginnen!!

Je verdient het om deze maand in het zonnetje gezet te worden, een flinke boost om weer door te knallen voor je prachtige doel. Namens het hele team: zet hem op Jordy!!
Doe een gratis testsessie

Wilt u de Mollii Suit een keer gratis uitproberen? Vraag een gratis testsessie aan bij De Roode Draak.
In deze sessie van twee uur voelt u wat de Mollii Suit voor uw spieren kan betekenen. We laten u zien wat er mogelijk is en hoe u het meeste effect bereikt met de Mollii Suit.
Deze sessie is gratis en verplicht u tot niets.

Maak een afspraak

In de spotlight Jordy
Jordy
Deze maand is het onze topper Jordy! Voor hem hebben we deze maand de naam...
Lees meer..