Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

De Roode Draak, ons verhaal

Eind 2011 is De Roode Draak opgericht door Cindy van het Ende voor haar zoon Jelte Stronkhorst. Jelte was een gezond en gelukkig jongetje van 8 jaar oud tot hem in september 2009 iets verschrikkelijks overkwam. Jelte werd zwaar mishandeld door 2 oudere jongens en liep daardoor zeer ernstig hersenletsel op. Hij lag lange tijd in coma en werd in Nederland vegetatief en uitbehandeld verklaard.

Amerika

Met de hulp van Stichting Jelte vertrok Jelte voor bijna een jaar naar Amerika om daar te revalideren. Cindy volgde daar intensieve scholing in de behandeling van kinderen en jongeren met NAH en andere neurologische aandoeningen zoals Cerebrale Parese.

Verbetering

Jelte was vegetatief en kon niet meer zien, horen, kauwen en slikken. Zijn lichaam stond continu in een dwangstand waardoor hij niet normaal kon bewegen. Hij had een neussonde en kreeg 14 pillen aan medicatie per dag. Jelte gaf minimaal 4 keer per dag over en had veelvuldig epileptische aanvallen. Dankzij de intensieve therapie verbeterde Jelte’s toestand enorm. Jelte leerde weer zien en horen, leerde zelf weer eten en raakte zo van zijn neussonde af. De dwangstand verminderde waardoor bewegen mogelijk werd. Daardoor kon de medicatie worden afgebouwd en verminderden de epileptische aanvallen sterk. Jelte liet ons zien dat alles mogelijk was met de juiste behandeling en begeleiding, en… vooral met de juiste kansen.

De Roode Draak

Om andere kinderen in Nederland ook deze mogelijkheden te kunnen bieden werd er met de Roode Draak een professioneel behandel en begeleidingscentrum opgericht. De naam “de Roode Draak” komt van Jelte’s lievelingsboek over een sterke dappere rode draak die alle tegenslagen overwint. Met de Roode Draak en de door onszelf ontwikkelde Neuroblend Methode zorgen we ervoor dat er internationale expertise en innovatie apparatuur in Nederland gecombineerd aanwezig is op één plek. Zodat kinderen, bijvoorbeeld zoals Jelte, niet uit hoeven te wijken naar het buitenland.

Lees verder over de Neuroblend Methode

De naam “de Roode Draak” komt van Jelte’s lievelingsboek over een sterke dappere rode draak die alle tegenslagen overwint.