Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

De Roode Draak, ons verhaal

Eind 2011 is De Roode Draak opgericht door Cindy van het Ende voor haar zoon Jelte Stronkhorst. Jelte was een gezond en gelukkig jongetje van 8 jaar oud tot hem in september 2009 iets verschrikkelijks overkwam. Jelte werd zwaar mishandeld door 2 oudere jongens en liep daardoor zeer ernstig hersenletsel op. Hij lag lange tijd in coma en werd in Nederland vegetatief en uitbehandeld verklaard.

Amerika

Met de hulp van Stichting Jelte vertrok Jelte voor bijna een jaar naar Amerika om daar te revalideren. Cindy volgde daar intensive scholing in de behandeling van kinderen en jongeren met NAH en andere neurologische aandoeningen zoals Cerebrale Parese.

Verbetering

Jelte was vegetatief en kon niet meer zien, horen, kauwen en slikken. Zijn lichaam stond continu in een dwangstand waardoor hij niet normaal kon bewegen. Hij had een neussonde en kreeg 14 pillen aan medicatie per dag. Jelte gaf minimaal 4 keer per dag over en had veelvuldig epileptische aanvallen. Dankzij de intensieve therapie verbeterde Jelte’s toestand enorm. Jelte leerde weer zien en horen, leerde zelf weer eten en raakte zo van zijn neussonde af. De dwangstand verminderde waardoor bewegen mogelijk werd. Daardoor kon de medicatie worden afgebouwd en verminderden de epileptische aanvallen sterk. Jelte liet ons zien dat alles mogelijk was met de juiste behandeling en begeleiding, en… vooral met de juiste kansen.

De Roode Draak

Om andere kinderen in Nederland ook deze mogelijkheden te kunnen bieden werd er met de Roode Draak een professioneel behandel en begeleidingscentrum opgericht. De naam “de Roode Draak” komt van Jelte’s lievelingsboek over een sterke dappere rode draak die alle tegenslagen overwint. Vroeger moesten kinderen met hersenletsel, cerebrale parese, syndroom van Down of autisme verwante stoornissen naar het buitenland moesten voor een behandeling. Intussen kan dat dus ook in Nederland bij De Roode Draak. Met onze unieke Neuroblend methode bieden we behandeling en persoonlijke begeleiding. Uitgangspunt daarbij is dat iedereen uniek is. Wij maken daarom voor iedereen een uniek plan van aanpak.

Multidisciplinair team

Wij werken met een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit fysiotherapeuten, oefentherapeuten, pedagogen, sociaal pedagogisch hulpverleners, verpleegkundigen, bewegingsagogen, psychologen en begeleiders. Uiteraard is ons team in het bezit van alle benodigde (BIG) registraties en bieden wij professionele en kwalitatief hoogstaande behandeling en begeleiding volgens de Nederlandse richtlijnen.

Reguliere en specialistische methodes

Voor onze specialisaties volgen onze behandelaars en begeleiders wereldwijd de nieuwste scholing in methodes op het gebied van behandeling en begeleiding. Met deze specialistische internationale kennis en expertise bieden we desgewenst aanvullende behandeling en begeleiding en dat maakt ons bijzonder! Bij De Roode Draak maken we onder anderen gebruik van Mollii, MNRI, sensorische integratie, Doman Method en Giger MD.

Wij behandelen en begeleiden kinderen uit heel Nederland maar ook vanuit het buitenland. Waar 10 jaar geleden Jelte naar Amerika moest afreizen voor de beste behandeling, verwelkomen wij nu cliënten van over de hele wereld voor de meest effectieve methodes en behandelingen, en daar zijn we enorm trots op!

De naam “de Roode Draak” komt van Jelte’s lievelingsboek over een sterke dappere rode draak die alle tegenslagen overwint.