Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

Werkwijze & Tarieven

Werkwijze

Welkom bij De Roode Draak, waar we sinds 2012 kinderen en jongvolwassenen met verschillende uitdagingen helpen groeien. Ons centrum biedt specialistische behandeling, specialistische begeleiding en Lang Intensieve Neurorevalidatie (LIN) volgens onze eigen Neuroblend Methode.

Wat ons anders maakt? We werken altijd individueel volgens een uniek maatwerkprogramma. We bedienen een brede doelgroep en gebruiken innovatieve methoden en apparatuur. Binnen onze Neuroblend Methode werken we onder andere met DMI, Galileo Therapy, Giger MD, Universal Exercise Unit en Exopulse Mollii.
Onze aanpak is effectief en uniek in Nederland. We mixen lokale expertise met internationale kennis, waardoor we altijd up-to-date zijn met de laatste ontwikkelingen op het gebied van neurorevalidatie.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Dan nodigen we je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking in ons centrum.

Voorafgaand aan de kennismaking ontvang je van ons een vragenformulier, met de antwoorden op deze vragen kunnen we alvast een beeld vormen over hoe we jouw kind het beste kunnen helpen. Tijdens de kennismaking geven we je een rondleiding door ons centrum en bespreken we jullie hulpvraag en wat wij daarin voor jouw kind kunnen betekenen.

Besluiten jullie te willen starten, dan wordt na ontvangst van het aanmeldingsformulier een behandel of begeleiding-overeenkomst opgesteld en bepalen we de startdatum.

De behandel en/of begeleiding-overeenkomst start met een intake en een observatieperiode van 8 weken. Tijdens de observatieperiode brengen we alle ontwikkelingsgebieden en de doelstellingen in kaart en stellen we een nulmeting vast. Dit alles wordt vastgelegd in het Neuroblend Ontwikkelplan. Vervolgens werken we 10 maanden doelgericht volgens het ontwikkelplan, waarin we goed observeren en tussentijds evalueren. Tegen het einde van deze periode volgt een uitgebreide evaluatie en een nieuwe meting om de vooruitgang vast te stellen.

Belangrijk om te weten is dat er een bepaalde frequentie, intensiteit en duurzaamheid nodig is om vooruitgang en een blijvende verandering te bewerkstelligen. Daarom werken we met een minimale frequentie van 4 uur per week. De behandelovereenkomst is om dezelfde reden opgesteld voor een jaar. Natuurlijk houden we in de overeenkomst rekening met vakanties en vrije dagen, en mocht je tussentijds willen stoppen dan geldt er een opzegtermijn van 1 kalendermaand.

Tarieven en vergoedingen:

Hoe een traject bekostigd gaat worden is per persoon verschillend en wordt uitgebreid besproken bij de aanmelding, maar over het algemeen zien we het volgende:

  • Specialistische begeleiding kan bekostigd worden vanuit het PGB (WLZ en Jeugdwet) afhankelijk van indicatie en budget.
  • Specialistische Behandeling en Langdurig Intensieve Neurorevalidatie kunnen meestal (deels) bekostigd worden vanuit maatwerkcontracten vanuit de Jeugdwet, of een combinatie vanuit de zorgverzekeraar en eigen middelen.
  • Vanwege onze unieke benadering werken we landelijk en hebben we contracten met gemeentes vanuit heel Nederland.

N.B. Omdat we onafhankelijk zijn en willen blijven, sluiten we geen contracten af met zorgverzekeraars. U bent dan met een restitutiepolis beter verzekerd voor vrije keuze in zorgverleners.

Wij als centrum, en onze behandelaars en begeleiders zijn bevoegd en bekwaam om te behandelen en te begeleiden en in het bezit van alle benodigde codes zoals AGB code en BIG registratie. Uiteraard zijn wij ingeschreven bij de kwaliteitsregisters zoals het CKR.