Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

Exopulse Mollii Expert Centrum – sinds 2013


Mollii Expert Centrum Nederland sinds 2013

In december 2013 ontdekten wij de Exopulse Mollii tijdens een presentatie in Denemarken. Onmiddellijk overtuigd van de potentie van dit neuromodulatie pak haalden wij, De Roode Draak, als allereerste de Exopulse Mollii naar Nederland.

Fredrik Lundqvist is de bedenker van dit innovatieve hulpmiddel, samen met zijn bedrijf Inerventions hebben we als allereerste Mollii Expert Centrum in Nederland prachtige pioniersjaren gehad om de Mollii in Nederland te presenteren.

Tot dan had niemand gehoord van deze unieke innovatie en zoals met alle nieuwe dingen gaat de introductie, specifiek in de zorgsector, langzaam. In de afgelopen jaren heeft de Mollii steeds meer bekendheid gekregen en is het concept van Inerventions in 2021 overgenomen door Ottobock.

Met Ottobock staat de Mollii steviger in de Europese markt. Als Exopulse Mollii Expert Centrum vanaf 2013 kunnen wij, De Roode Draak, bogen op de beste expertise en de meeste ervaring en daar zijn we enorm trots op!

De Exopulse Mollii is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen om spasticiteit te verminderen en het functioneren van mensen met neurologische aandoeningen te verbeteren. Het apparaat maakt gebruik van elektrische stimulatie om de spierspanning te beïnvloeden. Hier is een beknopte uitleg van hoe het werkt:

 • Elektrische stimulatie:
  Mollii maakt gebruik van elektrische stimulatie om specifieke spiergroepen te activeren. Dit gebeurt door elektroden die op het lichaam worden geplaatst.
 • Individuele aanpassing:
  Het systeem is in staat om de elektrische stimulatie individueel aan te passen aan de gebruiker. Dit gebeurt op basis van de specifieke behoeften en reacties van de persoon op de behandeling.
 • Spier(ont)spanning:
  Door gerichte stimulatie kan Mollii spierspanning verminderen of activeren. Dit is vooral gunstig voor mensen met spasticiteit als gevolg van neurologische aandoeningen zoals cerebrale parese, beroerte, ziekte van Parkinson of multiple sclerose.
 • Therapeutische effecten:
  De verminderde spierspanning kan leiden tot verbeteringen in mobiliteit, flexibiliteit en algehele functioneren van de gebruiker.

Mollii uitproberen

Bij de Roode Draak bieden we de mogelijkheid om de Mollii uit te proberen; de Mollii testsessie. De testsessie duurt ongeveer 2 uur. Tijdens deze 2 uur bespreken we uw hulpvraag, voeren we enkele testen uit en stellen we de Mollii in naar je specifieke behoeftes. Je draagt de Mollii tijdens de testsessie ongeveer 45-60 minuten. De testen worden na afloop nogmaals afgenomen om het verschil te kunnen vaststellen. De Mollii testsessie bedraagt eenmalig €150 en wordt bij aanschaf in mindering gebracht.

Mogelijkheden

Je kan bij ons de Mollii kopen of huren. Daarnaast is het ook mogelijk om een Mollii Bootcamp of een Mollii Traject te volgen waarbij de Mollii gecombineerd wordt met specialistische behandeling voor de meest optimale resultaten.

Meld je hier aan voor een Mollii testsessie of meer informatie