Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

Werkwijze

De Roode Draak helpt via persoonlijke begeleiding en behandeling kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand om hun volledig potentieel te benutten. Wij werken volgens onze unieke Neuroblend Methode (klikbaar) en dragen daarmee zorg voor een optimale ontwikkeling van uw kind.

Beginnen bij de basis

Met de Neuroblend methode beginnen we bij de basis en versterken we wat wel ontwikkeld is. Een voorbeeld hiervan is dat we bij het ontbreken van, en/of een afwijkend looppatroon, gaan kijken of alle stappen voorafgaand aan het lopen goed ontwikkeld zijn. Kan je bijvoorbeeld het verschil tussen warm en koud voelen, kan je tijgeren, kruipen?

We starten bij wat je kan, en bouwen van hieruit verder aan een sterk fundament. Zo creëren we de optimale voedingsbodem voor nieuwe verbindingen en neuroplasticiteit. We kijken hierbij naar alle domeinen en maken dan een uniek maatwerkprogramma zodat jij kan worden wie je bent! In deze persoonlijke behandelplannen maken we gebruik van combinaties van de meest innovatieve en effectieve methodes. Voorbeelden hiervan zijn: Sensorische integratie, MNRI, RMT, Melillo method, Giger MD en de Doman methode.

Belangrijke factoren voor optimale ontwikkeling

Optimale ontwikkeling is naar onze mening  afhankelijk van drie factoren:
• Frequentie (Hoe vaak)
• Intensiteit (hoe Intensief)
• Duurzaamheid (hoe lang)

Om deze reden werken wij met een minimale behandelduur:
• 2 uur per week voor 0 tot 6-jarigen
• 3 uur per week voor 6 jaar en ouder

Uitzonderingen

Het kan zijn dat je draagkracht het niet toelaat om intensief te trainen. Uitzonderingen zijn altijd bespreekbaar.

Combinaties

Combinaties van behandeling, begeleiding en dagbesteding of kinderopvang zijn mogelijk, evenals samenwerking met andere instellingen en regulier of speciaal onderwijs.

1.  Aanmelden

Indien je geïnteresseerd bent in ons centrum nodigen wij je graag uit om een belafspraak te maken en het aanmeldingsformulier in te vullen.

2. Kennismaking en rondleiding

Met deze gegevens plannen wij je in voor een kennismaking en rondleiding, tijdens de kennismaking vertellen we je alles over ons centrum. We bespreken wat we voor je kunnen betekenen en welke aanpak en frequentie we zouden adviseren voor je hulpvraag. We bespreken ook hoe de financiering van het geadviseerde traject. Bijvoorbeeld met een persoonsgebonden budget. Welke delen vergoed worden in jouw geval en of daar nog acties in nodig zijn.

3. Administratieve zaken

Indien je besluit om te starten met het traject stellen wij de benodigde overeenkomsten op. Zodra alle officiële zaken zijn geregeld plannen we je in voor de intake, die tevens de eerste sessie is van het traject.

4. Intake

Tijdens de intake stellen we samen het behandel of begeleidingsplan op met daarin de doelen en het programma, en bespreken we de eerste evaluatiedatum.

5. Observatieperiode

De eerste 6 weken noemen we de observatieperiode, deze periode gebruiken we om je goed te leren kennen en om erachter te komen welke methode en werkwijze het beste bij je past

6. Maatwerktraject

Na 6 weken wordt het plan definitief vastgesteld voor de periode van 4 maanden.

7. Evaluatie

Elke 4 maanden wordt er een evaluatie gepland en ontvang je een verslag met daarin de voortgang en een plan voor de komende periode.

Aanmelden voor screening

We starten bij wat je kan, en bouwen van hieruit verder aan een sterk fundament. Zo creëren we de optimale voedingsbodem voor nieuwe verbindingen en neuroplasticiteit.