Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

Specialistische Behandeling / NeuroBootcamp

Specialistische Behandeling

Welkom bij De Roode Draak, waar we gespecialiseerde behandelingen bieden voor kinderen en jongeren! Bij De Roode Draak begrijpen we dat de gezondheid en ontwikkeling van kinderen en jongeren van het grootste belang zijn. We bieden een specialistische benadering op alle ontwikkelingsdomeinen die de natuurlijke groei van het brein ondersteunt.

Met onze eigen Neuroblend Methode hebben we een unieke aanpak ontwikkeld die gericht is op het optimaliseren van de algehele ontwikkeling. Met onze Neuroblend Methode versterken we de neurologische basis (fundering) om verder te kunnen ontwikkelen. Onze aanpak is effectief en uniek in Nederland. Onze behandeling gaat verder dan traditionele benaderingen en omarmt innovatieve methoden om de beste resultaten te garanderen. Binnen de specialistische behandeling gaat het om het aanleren van vaardigheden.

Minimale behandelfrequentie voor maximale resultaten
Om een blijvende neurologische verandering te bewerkstelligen, zijn er meerdere oefenmomenten per week nodig gedurende minimaal 8-12 maanden. Alleen bij een bepaalde frequentie, intensiteit en duurzaamheid kan Neuroplasticiteit (het aanmaken van nieuwe verbindingen) en Myelinisatie (het isoleren van deze verbindingen) plaats vinden. Onze specialistische behandeling benadrukt een minimale behandelfrequentie van 4 uur per week om de effectiviteit te maximaliseren.

NeuroBootcamp
Het is ook mogelijk om een NeuroBootcamp te volgen. Dit is een korte periode van intensieve neurorevalidatie, die meestal meerdere keren per jaar wordt gevolgd. Geïnspireerd op de Neuro Intensive weken die in Amerika gevolgd kunnen worden. Omdat binnen een week/weken intensief op alle domeinen intense stimulatie wordt gegeven ontstaat er een boost in de ontwikkeling, in Amerika spreken ze dan van: ‘Remapping the brain’. Na deze week is het belangrijk om de behandeling te continueren om zo de behaalde resultaten te behouden en verder te kunnen ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden voor een NeuroBootcamp.

Innovatieve methodes voor optimale resultaten
Om de behandeling zo effectief mogelijk te maken, maken we gebruik van geavanceerde methodieken en apparatuur zoals onder andere Reflexintegratie, Doman, Melillo, DMI (Dynamic Movement Integration), Giger MD (Giger Motor Skills Development), Gallileo Therapy en Hypervibe. Deze innovatieve methodes zijn ontworpen om specifiek in te spelen op de behoeften van kinderen en jongvolwassenen, waarbij de focus ligt op het versterken van de neurologische basis.

Persoonlijke aanpak voor elk kind
Bij De Roode Draak begrijpen we dat elk kind uniek is. Daarom wordt elke behandeling aangepast aan de specifieke behoeften en doelen van het kind of jongvolwassene. Ons team van ervaren professionals staat klaar om samen met u en uw kind een persoonlijk behandelplan te creëren dat maximale vooruitgang mogelijk maakt.

Behandelmogelijkheden

  • Neuroblend Basis (specialistische behandeling, minimaal 4 uur per week verdeeld over minimaal 2 dagen)
  • Neuroblend Combi (combinatie van specialistische behandeling en begeleiding, minimaal 12 uur per week verdeeld over 2 dagen)
  • Neuroblend Bootcamp (hoog intensieve behandelweek/weken, minimaal 10 uur per week verdeeld over 5 dagen)

Aanmelden voor kennismaking

“Until you spread your wings you will have no idea how far you can fly.”

Unknown