Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

Het verhaal van een MS-patient met de Mollii Suit

Lees hier het verhaal van Rohini Ramlakhan; een MS patiente die bij De Roode Draak een Mollii Suit kocht. Rohini was nog maar 48 jaar oud toen ze de diagnose MS kreeg. Haar wereld stond helemaal op z’n kop. Ze was nog maar net bekomen van deze diagnose toen haar algehele gezondheid snel achteruit ging. Van een jonge energieke vrouw veranderde ze in rap tempo in een vrouw die eigenlijk een rollator nodig had om de deur uit te gaan. Rohini zegt hierover: “Ik ben best wel eigenwijs en ook een tikkeltje ijdel. Ik weigerde om met een rollator over straat te lopen. Maar het gevolg hiervan was dat ik het grootste gedeelte van de dag in mijn bed lag. Wilde ik door het huis lopen, dan hield ik me vast aan de muren. Ik was volledig afhankelijk van anderen.”

Eerste indruk van de Mollii Suit

In 2021 onderging Rohini een stamcelbehandeling in India en sindsdien staat de MS (voorlopig) stil. Haar gezondheid gaat nu niet meer achteruit, maar staat als het ware even op pauze. Rohini “Ik lees veel over MS en zit in facebookgroepen over deze ziekte. Zo kwam ik in aanraking met de stamceltransplantatie maar ook met de Mollii Suit van De Roode Draak. Ik heb veel filmpjes gezien van mensen die de Mollii Suit hebben gedragen. Mijn omgeving was in eerste instantie wel sceptisch hoor. Pas op; misschien zijn het acteurs. Het leek ook wel te mooi om waar te zijn.”

De Mollii Suit testen

Rohini besloot vrijblijvend de Mollii Suit te testen bij De Roode Draak. “Mijn man zei van tevoren; we gaan niet direct eentje kopen en betalen hoor. Ja hij was echt wel sceptisch en bang voor een dure miskoop haha. Ik moest vooraf eerst bepaalde oefeningen doen, nou die gingen niet soepel. Daarna heb ik het pak een uurtje gedragen en gewacht. Dat uur leek wel een jaar te duren, zo nieuwsgierig was ik. Daarna moest ik dezelfde oefeningen weer doen. Mijn man was verbluft. Het resultaat was ook verbluffend. We hebben het pak toch direct aangeschaft!”

Flexibeler en soepeler

Volgens Rohini is de Mollii Suit de beste investering die ze ooit heeft gedaan. “Mijn leven ging vanaf toen weer in een stijgende lijn omhoog. Het is als het ware een vicieuze cirkel. Door de Mollii Suit beweeg ik flexibeler en soepeler en heb ik meer energie gekregen. En daardoor kan ik bijvoorbeeld weer sporten, wat mij ook weer sterker maakt. En daardoor voel ik me nog beter. Afgelopen week heb ik nog 30 kg squats gedaan!”

Twee keer per week de Mollii Suit

Rohini woont inmiddels in Suriname waar ze drie keer in de week om zeven uur in de ochtend naar de sportschool gaat. Voorheen droeg Rohini de Mollii Suit om de dag, maar inmiddels heeft ze aan één of twee keer per week voldoende. Ze draagt het pak dan één uurtje. “Daar voel je overigens niets van, soms een hele lichte trilling.”

Mijn leven weer terug

Waarom de Mollii Suit haar beste investering ooit is geweest? “Omdat ik niet meer afhankelijk ben. Dat is me alles waard. Ik loop weer, ik ga naar de sportschool, ik rijd weer auto en daardoor heb ik mijn leven weer terug. Hier in Suriname had ik een dame die mijn huishouden deed en iedere dag kookte. Ik heb haar niet meer nodig. Ik doe mijn eigen huishouden weer. Ik kan ook weer zelfstandig naar mijn kinderen in Nederland reizen. Mijn vrijheid is weer terug en ik ben niet meer van anderen afhankelijk.”

Waar Rohini eerst nog hele dagen in bed lag, voelt ze zich nu weer veel energieker. “Ik stond altijd op als een houten soldaatje. Nu beweeg ik zoveel flexibeler. Maar let op; de Mollii Suit is geen wondermiddel. Het is een hulpmiddel, dus je moet zelf ook je best blijven doen om gezond en fit te blijven. Ik sport dus veel en doe aan yoga. Maar dat kan ik alleen doen door de Molli Suit een paar keer per week te dragen.”

Meer lezen over de Mollii Suit >

Mollii Suit uitproberen?

Bij de Roode Draak bieden we de mogelijkheid om de Mollii uit te proberen; de Mollii testsessie. De testsessie duurt ongeveer 2 uur. Tijdens deze 2 uur bespreken we uw hulpvraag, voeren we enkele testen uit en stellen we de Mollii in naar je specifieke behoeftes. Je draagt de Mollii tijdens de testsessie ongeveer 45-60 minuten. De testen worden na afloop nogmaals afgenomen om het verschil te kunnen vaststellen. De Mollii testsessie bedraagt eenmalig €150 en wordt bij aanschaf in mindering gebracht.

Ik heb interesse om de Mollii uit te proberen >

Mogelijkheden om de Mollii Suit te kopen of te huren

Je kan bij ons de Mollii kopen of huren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast is het ook mogelijk om een Mollii Bootcamp of een Mollii Traject te volgen waarbij de Mollii gecombineerd wordt met specialistische behandeling voor de meest optimale resultaten.

 

Ik ben niet meer afhankelijk en dat is me alles waard. Ik loop weer, ik ga naar de sportschool, ik rijd weer auto en daardoor heb ik mijn leven weer terug.