Telefoon: 06 27315407 E-mail: info@deroodedraak.com

Mollii Suit voor Parkinson Patiënten

Sinds 2013 bieden wij de innovatieve Exopulse Mollii Suit aan. Deze is onder andere zeer geschikt voor het verbeteren van de levenskwaliteit van Parkinson patiënten.

Onze eerste kennismaking met de Mollii Suit vond plaats tijdens een presentatie in Denemarken. We waren direct overtuigd van de potentie van dit neuromodulatiepak. De Roode Draak bracht daarmee als allereerste de Exopulse Mollii naar Nederland. De Mollii Suit is vooral gunstig voor mensen met spasticiteit als gevolg van neurologische aandoeningen zoals cerebrale parese, beroerte, ziekte van Parkinson of multiple sclerose.

Hoe werkt de Mollii Suit voor Parkinson Patiënten?

De Mollii Suit is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen om spasticiteit te verminderen en het functioneren van mensen met neurologische aandoeningen zoals Parkinson te verbeteren. Het apparaat maakt gebruik van elektrische stimulatie om de spierspanning te beïnvloeden.

  • Elektrische stimulatie: Mollii gebruikt elektrische stimulatie om specifieke spiergroepen te activeren. Dit gebeurt door elektroden die op het lichaam worden geplaatst.
  • Individuele aanpassing: Het systeem past de elektrische stimulatie individueel aan op basis van de specifieke behoeften en reacties van de persoon op de behandeling.
  • Spier(ont)spanning: Door gerichte stimulatie kan Mollii spierspanning verminderen of activeren. Dit is vooral gunstig voor mensen met spasticiteit en bewegingsstoornissen als gevolg van Parkinson.
  • Therapeutische effecten: Verminderde spierspanning kan leiden tot verbeteringen in mobiliteit, flexibiliteit en het algehele functioneren van de gebruiker.

Is de Mollii Suit geschikt voor Parkinson Patiënten?

De Mollii Suit biedt diverse voordelen voor Parkinson patiënten:

  • Spasticiteit verminderen: Door gerichte elektrische stimulatie kan de spasticiteit die vaak voorkomt bij Parkinson worden verminderd.
  • Verbeterde mobiliteit: Gebruikers ervaren verbeteringen in hun bewegingsvrijheid en algehele mobiliteit.
  • Flexibiliteit en comfort: De Mollii Suit is ontworpen voor comfort en kan gemakkelijk worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker. 

Ervaringsverhaal van een Parkinson Patiënt

Lees ook het verhaal van Daniel, een jonge man met Parkinson die al twee jaar de Mollii Suit gebruikt. Hij heeft na het dragen van de Mollii zeker 70 a 80% minder pijn. Daarnaast heeft hij zijn medicijnen voor 50% kunnen afbouwen. Heel fijn want hij hand ontzettend last van de bijwerkingen.

Testsessie voor de Mollii Suit

Bij De Roode Draak bieden we de mogelijkheid om de Mollii Suit uit te proberen via een uitgebreide testsessie. Deze sessie duurt ongeveer twee uur en omvat het bespreken van je hulpvraag, het uitvoeren van enkele testen en het aanpassen van de Mollii Suit aan je specifieke behoeften. Je draagt de Mollii tijdens de sessie ongeveer 45-60 minuten, waarna de testen opnieuw worden uitgevoerd om het verschil vast te stellen. De kosten van deze testsessie bedragen eenmalig €150, die bij aanschaf in mindering worden gebracht.

Ik wil een testsessie inplannen >

Huren of kopen?

Bij De Roode Draak kun je ervoor kiezen om de Mollii Suit te huren of te kopen. Daarnaast bieden we ook de optie om deel te nemen aan een Mollii Bootcamp of een Mollii Traject. Deze programma’s combineren het gebruik van de Mollii Suit met specialistische behandelingen voor optimale resultaten.

Sinds de introductie in 2013 heeft De Roode Draak zich ontwikkeld tot hét Mollii Expert Centrum in Nederland. Met jarenlange ervaring en expertise bieden we de beste oplossingen voor mensen met Parkinson en andere neurologische aandoeningen. Ontdek de mogelijkheden van de Mollii Suit en verbeter je mobiliteit. Voor meer informatie nodigen we je uit om contact met ons op te nemen of een testsessie te boeken.

Ik wil een testsessie inplannen

Door gerichte elektrische stimulatie kan de spasticiteit die vaak voorkomt bij Parkinson worden verminderd.